Velekněz Konopné církve Dušan Dvořák vydavateli Hanáckého večerníku Vlastimilu Blaťákovi dne 21. 3. 2016, tzn. v den 8. výročí zveřejnění výzkumu Konopí je lék zveřejněného na Velký pátek dne 21. 3. 2008


Vpravo dole v trčku TDF vydavatel Hanáckého večerníku a předseda o.s. Lucy Team Vlastimil Blaťák (seznamte se s radostmi fakturací)).
Čaute všichni.
V pátek ve 14 hodin sraz všech, kteří chtějí a mohou organizačně přispět v pořádání Tour de Franz – cyklopouti do Říma za papežem Františkem – restaurace Študáč, Olomouc. Díky za potvrzení účastí.

Jo, píšu si. Velký pátek ve dvě  
(schůzek k TDF se účastnili pořadatelé s VB vždy jen separátně, pozn. DD dne 10.10.2016)
Přeji vám hezký den, pevné zdraví a stálou pohodu
Dušan Dvořák, MMCA
Spoluzakladatel a zastupující předseda Společenství podpory Olomoucké nadace filantropů a mecenášů, z.s. 



23. 10. 2014, Olomoucký večerník
Dušan Dvořák: Je to především smrtící koktejl nezměrné tuposti  
20. 3. 2016, Hanácký večerník 
Ministerstvo dalo Dvořákovi za pravdu: Potvrzujeme, že konopí není prekurzor!   

25. 3. 2016, Hanácký večerník 
Dvořákovi smazaly v jeden den tři deníky blog, léčitel se nevzdává  



18. 6. 2016, Hanácký večerník 
Soudci se budou zodpovídat za kriminalizaci pěstitelů konopí! 
 Co znamená rozhodnutí předsedy Nejvyššího soudu ČR jsme se zeptali konopného guru Dušana Dvořáka 
„Na webu je doloženo, že soudci tří senátů Nejvyššího soudu si vymysleli tyto lži:
1.    Konopí je prekurzor, čili chemická látka k výrobě chemických drog.
2.    Nařízení o prekurzorech bylo transponováno do zákona o návykových látkách, což vylučuje unijní i česká judikatura.
.......................................
Co teď plánujete?
„Vyhrát kafkovský proces. Léto už mám obsazené radostmi. 14. července 2016 na sv. Bastilu registrujeme v Praze Konopnou církev. 10. srpna 2016 si půjdu v Římě pro třetí křesťanské požehnání konopné masti přímo od papeže, kdy chci nejprve mast požehnat od protestantů a pravoslavných, protože tato silná mast z konopné herby, kterou v lékárně nesmíte dostat, dokáže mj. také zachránit končetiny diabetiků před amputací (v ČR přes 10 tisíc amputací ročně dle ÚZIS, poz. red.). .......Není jediný důvod tenhle zločin podporovat a oblbovat občany.“

1. 6. 2016, Hanácký večerník 
Je konopí prekurzor? Rychetský bude nominován na Nobelovku za chemii!
 Konopný léčitel Dušan Dvořák z Olomouce odvrací s humorem sobě s vlastním nepochopitelná soudní rozhodnutí, která mu komplikují život a profesi. Podle výroku znalců v jeho kauzách je konopí prekurzor, což je ovšem logický nesmysl. Za tento výrok Ústavního soudu tak nominuje jeho předsedu Pavla Rychetského na Nobelovu cenu za chemii.
Nesmyslný výklad slova prekurzor, kterého se ústavní soudci v Dvořákově kauze dopouštějí, má samozřejmě devastující účinky na veškerou konopnou léčbu a všechny aktivity nejen sdužení Konopí je lék.

23. 4. 2016, Hanácký večerník 
Policie na Floře sebrala Dvořáka  
 Aniž by porušoval jediný zákon, opět skončil na policii. Dušan Dvořák rozbalil na Wolkerově ulici svůj petiční stánek s náborovou kampaní do své Konopné církve, aby ho v pátek na udání některého z všímavých komejdoucích přišla pozdravit Městská policie. Ta přivolala státní policii, a léčitel skončil na další tři hodiny na služebně....... Léčitel se tím odradit nenechal a v sobotu byl se stánkem na místě zase. Proti pátečnímu postupu policie sepisuje další stížnost.
 31. 3. 2016, Hanácký večerník 
Dvořák: Pěstování konopí je přece legální! 
 Dušan Dvořák (1962) má po zveřejnění výzkumu Konopí je lék dne 21. 3. 2008 (konopijelek.cz) společně s manželkou zhruba 60 čísel jednacích u soudů v České republice a Evropě. Byl 6 x obviněn za těžký zločin (nedovolené výroby a distribuce drog.) Policisté mu v letech 2009 -2016 na farmě v Ospělově sklidili více než tunu konopí. Poté, co Dušan Dvořák doložil nevymahatelnost trestních zákonů na pěstování a zpracování konopí, se jej pokusila ČR zbavit právní způsobilosti a zavřít do blázince, v trestních řízeních mu dosud justice vydává neodůvodněné rozhodnutí. Ke dni rozhovoru vedl 33 aktivní soudních, trestních a správních řízení, z toho 7 trestních řízení za členy Konopné církve (právní argumentace) a 5 správních řízení za nevládní organizace podílející se na výzkumu.


27. 1. 2016, Olomoucký večerník 
Lucince pomáhá konopná mast. Rodiče postižené holčičky ji ale musejí shánět pokoutně

11. 8. 2015, Olomoucký večerník 
Causa Dvořák: Je český zákon o návykových látkách ve věci konopí nevymahatelný?   
Dvořák výzkum zveřejnil v roce 2008 po judikátu nejvyššího soudu o netrestnosti léčby konopím. Nejvyšším soudem v roce 2008 osvobozená důchodkyně Mária Brodská však byla v roce 2011 za totožné jednání (pěstování a zpracování konopí) opětovně obviněna a v dubnu 2012 spáchala sebevraždu.  Od roku 2012 se Česká republika pokouší zbavit Dušana Dvořáka právní způsobilosti, od roku 2014 se jej snaží internovat v psychiatrické léčebně.
Z redakčního archivu: Otevřený dopis primátorovi ohledně akvaparku (leden 2006)
Pokud nečtete rádi noviny, zkuste stařiny - aneb vybíráme ty nejzajímavější články z našeho archivu. Seriál startujeme Otevřeným dopisem primátorovi města Olomouce z roku 2006, v němž se Dušan Dvořák vymezuje proti jeho financování z veřejných rozpočtů. Aktuálnost textu je i po více než deseti letech vysoká.