Univerzita Palackého v Olomouci rozhodnutím rektora č.j. 08-06/2016 založila přírodovědně zaměřenou teologickou fakultu Chemie práva








The Cure,z.s., IČ: 266 70 232, ID 4ex7c9p, člen a právní zástupce členů asociace Open Royal Academy, Přichystalova 180/14, 779 00 Olomouc


Univerzita Palackého v Olomouci, ID ffsj9ei
Městský úřad Neratovice, ID 45qb68g
Obecní úřad v Hodslavicích, ID 88tbebn



Věc: Stížnost a odvolání na rozhodnutí rektora univerzity ze dne 13.4.2016 č.j. UPOL- 51858/9180-2017 nevydat žádané informace k ceně Františka Palackého, resp. žádost odložit v bodech 4 a 5, kdy bylo vyvozeno, že se informace nevztahují k činnosti univerzity.


Odůvodnění


1) Univerzitní rozpočet je tvořen především veřejnými prostředky, stejně tak je konstituována cena Františka Palackého. Z tohoto důvodu jsou žádané informace jednoznačně přístupné v režimu informačního zákona a nepodléhají žádným zákonným omezením. Tvrzení, že interní předpisy  a jednání činovníků  univerzity jsou vyňata z infozákona, je účelová dezinterpretace. Cena Františka Palackého nebo podané žaloby a návrhy se netýkají jen univerzity. Univerzita při udělování ceny hospodaří s prostředky obcí a za veřejné prostředky obdarovává laureáty. Dále univerzita vydává rozhodnutí mající hájit prosazované hodnoty a stanoviska v právním sporu, současně ale odmítá sdělit odborné podklady tvrzení a tým odborníků, kteří za nimi stojí.  


2) Odložená žádost číslo 4 a 5 údajně patří směřovat jinému subjektu. Citujme předpis: "Povinný subjekt posoudí žádost a v případě, že požadované informace se nevztahují k jeho působnosti, žádost odloží"  Z žádosti je patrné, že se věc univerzity týká. Citujme: "Sdělte, zda existuje jakékoliv rozhodnutí oslovených obcí, které by v letech 2000-2016 zpochybnilo nominovaného nebo laureáty ceny."  


3) K typu výše uvedené žádosti o informace gestor předpisu uvedl, že stačí odpovědět ano/ne, není-li žádost dále specifikována. V daném případě tato informace bud existuje, nebo neexistuje. Žádáme tedy v opravném řízení přikázat informaci vydat, bez ohledu na fakt, zda tuto skutečnost uvedou oslovené obce. Čili pokud má univerzita od obcí informace, že nominovaný neměl být nominován, tuto informaci sdělte. Nejde nám o sdělení jmen nominovaných. Stačí odpovědět ano/ne, stačí uvést, že takové informace (ne) existují.


4) Žádost číslo 5 rozdělená na tři podotázky A-C a dle našeho názoru zcela jednoznačně spadá jak pod info zákon, tak pod gesci povinného, nikoliv obcí. V rámci opravného prostředku tak žádáme nařídit vydat informaci, kdo dal pokyn, odsouhlasil a podílel se na

A) Odborné argumentaci žaloby univerzity ze dne 19.9.2016 na Dušana Dvořáka. Pokud jsou žalobci placeni z veřejných peněz, je povinností univerzity tyto informace vydat. Pokud byla žaloba solo akce a nebyla doložena žádným šetřením reálného stavu na univerzitě, toto sdělte.


B) Odborné argumentaci návrhu rozsudku univerzity justici ze dne 28.11.2016 navrhující omezit svéprávnost Dušana Dvořáka a tři roky ve styku s veřejnou mocí  s řadou konkrétních otázek spadajících po info zákon.


C) Odborné právní argumentaci výše označené žaloby a návrhu rozsudku univerzity s řadou pod otázek spadajících pod info zákon.


Znalost uvedených informací vyjasní také návrh na mimosoudní vyrovnání zaslaný o pašijích univerzitě ve dvou alternativách vyjádření s bohatým ilustrativním doprovodem. Šlo -li o ve věci právních sporů o solo akci rektora s analogií k udělování ceny Františka Palackého, pak návrh očekáváme do 5 dnů, šlo - li o širším plénem projednaná a dle univerzity fundovaně podložená tvrzení a odsouhlasená podání (viz výše), pak očekáváme návrh do 10 dnů.

Hezké jaro všem

Dne 18.4. 2017 s jarní výtvarnou podporou Art Language Factory,z.s.

Ivan Chalaš , Miloslav Tetour, Dušan Dvořák, František Slavík a Josef Pospíšil

Příloha


Cannabis is The Cure,z.s., IČ: 266 70 232, ID 4ex7c9p, člen a právní zástupce členů asociace Open Royal Academy, Přichystalova 180/14, 779 00 Olomouc

Univerzita Palackého v Olomouci, ID ffsj9ei
Městský úřad Neratovice, ID: 45qb68g
Obecní úřad v Hodslavicích, ID:88tbebn



Věc: Žádost o poskytnutí informací dle předpisu č. 106/1999 Sb., zákona o svobodném přístupu k informacím ve věci ceny Františka Palackého a spolupráce oslovené univerzity, obcí a emeritních rektorů univerzity na výzkumu Konopí je lék (Cannabis is The Cure) v letech 1996 – 2013 a 2014- 2017. K žádosti o informace doložme v příloze důkazní fakta k výzkumu Cannabis na oslovené univerzitě.


Sdělte prosím ve věci ceny Františka Palackého udělené 8.6. 2016 a následných kroků rektora univerzity dne 19.9. 2016, tzn. žaloby Univerzity Palackého za poškození dobrého jména veřejným sdělením vedoucího výzkumu Konopí je lék (Cannabis is The Cure) v letech 2015 – 2016 opakovaně, že na univerzitě zase úřadují bolševici (ruceměj nevzdělanci, zločinci, podvodníci, udavači, oportunisti a podobná symbolika cynických bolševických zrůd, papalášů a rektoskopů, jak bylo na této hanácké univerzitě tradiční do roku 1990) a dne 28.11. 2016, tzn. návrhu rozsudku justici od univerzity vůči vedoucímu výzkumu Dušanu Dvořákovi, aby byl na 3 roky omezen na svéprávnosti ve styku s veřejnou mocí. Obě podání UP řeší nyní Krajský soud v Brně.


Dne 9.dubna 2017

Mgr. Ivan Chalaš, správní rada


Vlastní žádost informace

1.
K příležitosti 200. výročí narození Františka Palackého ke dni 14.6.1998 zřídila univerzita dne 6.5.1996 Cenu Františka Palackého rozhodnutím rektora UP č. 3/96. Rozhodnutí bylo předjednáno a smluvně dojednáno s oslovenými obcemi, které cenu finančně podporují. Na straně 2 rozhodnutí rektora ze dne 6.5.1996 jsou uvedeny pravidla 1-8, za kterých je cena udělována a vypláceny finanční prostředky z rozpočtu obcí. Zašlete kopii vašeho rozhodnutí, ve kterém je doloženo, že univerzita se souhlasem obcí, které jsou podporovateli ceny Františka Palackého schválila změnu pravidel udělení ceny ze dne 6.5.1996 v podobě, v jaké byla udělena v roce 2016, tzn. že neplatí v roce 1996 přijatá přísná kriteria pro udělení ceny a rektor může cenu udělit v rozporu s těmito pravidly, jako učinil rektor univerzity v roce 2016 při udělení ceny předsedovi ústavního soudu JUDr. Pavlu Rychetskému dne 8.6.2016, což univerzita přiznala a rektor se následně v Deníku v rozhovoru k udílení cen univerzity svěřoval, že se někdy nechává při udělování cen unášet emocemi a neuměl doložil žádný důkaz, který by dosvědčil řádné projednání udělení ceny v souladu s pravidly a odkazoval poškozené na slovní vatu o laureátovi ceny na webu univerzity a odůvodnění tohoto rektoskopického a pouze účelového ocenění předsedy jím osobně korumpovaného ústavního soudu, viz tváře justiční e exekutivní mafie na http://constitutional-court.blogspot.cz/. Web univerzity totiž obsahuje toliko plané adorace na předsedu ústavního soudu důvodně podezřelého z podpory a ochrany organizovaném zločinu vůči členům výzkumu Konopí je lék (Cannabis is The Cure) a podpory nepravdivých tvrzení justice s tragickými dopady na občany, že zákon o návykových látkách a léčivech nejsou předpisy k výrobě konopí jako léku a věc nemusí posoudit Soudní dvůr, protože konopí je chemická látka - prekurzor (rektoru tvrzení justice známo od roku 2014, s doloženými důkazy justiční korupce a kartelu pak od roku 2015, kdy Univerzita Palackého prostřednictvím rektora, jak sdělil Dušanu Dvořákovi v roce 2015 kancléř univerzity, odmítla vydat vedoucímu výzkumu Dušanu Dvořákovi žádané stanovisko pro další ústavní stížnost ve věci kriminalizace výzkumu a jeho členů včetně Dušana Dvořáka (10 ústavních stížností a stížností Evropskému soudu pro lidská práva od 25.2.2012 do 9.4.2017 ).

2.
Pokud v letech 2000 - 2016 nedošlo z vaší strany ke schválení změny pravidel ceny Františka Palackého (obce/univerzita a případně další), sdělte, zda tato prestižní cena univerzity může být dle původní smlouvy univerzity s obcemi udělována na základě libovůle rektora a jemu věrných ve vedení univerzity a na právnické fakultě, a to nejen vědecky podprůměrně činným osobnostem v rozporu s nároky a pravidly ceny, ale může být finančně odměněna - oceněna z veřejných rozpočtů (univerzity/obcí) také důvodně podezřelým osobám jako je předseda ústavního soudu, viz zločiny, které předseda soudu roky kryje s vědomím vedení a zejména rektora a právnické fakulty univerzity s doloženými důkazy na http://pravnistat.blogspot.cz/ , kteří údajně podezřelého k ceně univerzity navrhli.


3.
Sdělte přesnou částku, která byla z vašeho veřejného rozpočtu vyplacena k odměně 50 tisíc Kč laureátovi ceny Františka Palackého předsedovi ústavního soudu dne 8.6.2016jednotlivými oslovenými subjekty a zda jsou donátoři ceny (obce) o výběru nominovaného kandidáta informovány a mohou vyjádřit nesouhlas, když jde o osobu, která svým jednáním devalvuje jak prestižní cenu, tak obce a univerzitu, především pak odkaz Františka Palackého.



4.
Sdělte, zda existuje jakékoliv rozhodnutí oslovených obcí, které by v letech 2000-2016 zpochybnilo nominovaného nebo laureáty ceny. Pokud má rektor univerzity od obcí ve smlouvách – dohodách předcházejících zřízení ceny, anebo následně v dodatcích od roku 1996 uvedeno, že tyto veřejné prostředky obcí může rektor univerzity používat dle svého rozhodnutí, toto nám rovněž zašlete jako kopii.


5.
Sdělte, kdo konkrétně – doložte důkazem, kopií nebo čestným prohlášením - z oslovených obcí a odborníků a poradních či statutárních zástupců a orgánů university (správní rada univerzity, kolegium rektora, akademický senát, děkanáty fakult, klub absolventů univerzity, nositelé ceny Františka Palackého, nositelé čestných doktorátů a další) dal pokyn, odsouhlasil a podílel se na


A. Odborné argumentaci žaloby univerzity ze dne 19.9.2016 na 10x od roku 2010 obviněného a od 4.9.2012 do 20.2.2017 justicí znesvéprávňovaného vedoucího výzkumu Dušana Dvořáka za poškození dobrého jména univerzity dle nás naprosto pravdivým tvrzením, že na univerzitě zase úřadují bolševici v plné síle a zda byl před podáním žaloby zkoumán 1) duševní stav a svéprávnost rektora a 2) dále pak archiv moravských posametových papalášů na http://bolsevici.blogspot.cz/ a zločinců na http://pravnistat.blogspot.cz/ a laureátů hanáckých novinářských cen a rautů univerzity na http://nase-vase-olomouc.blogspot.cz/


B. Odborné argumentaci návrhu rozsudku univerzity justici ze dne 28.11.2016 navrhující omezit svéprávnost Dušana Dvořáka - přes protesty lékařů, znalců a znaleckých ústavů a také emeritních rektorů univerzity (Mačáková – lékařka, Jařab - anglikanista) - na dobu 3 let ve styku s veřejnou mocí a sdělte, 1) kdo konkrétně a z jakých odborných podkladů čerpal tvrzení univerzity uvedené v návrhu, že cannabisterpie škodí při léčbě bipolární poruchy a 2) Dušan Dvořák si užíváním cannabis (užívaného také na doporučení lékařky označující omezování svéprávnosti DD za jednoznačně nedůvodnou) škodí a nachází se ve velmi špatném zdravotním stavu ve vztahu k veřejné moci a justiční a akademické mafii a je potřeba jej umlčet, viz tvrzení univerzity na http://bolsevici.blogspot.cz/2017/01/blog-post.html


C. Na právní argumentaci výše označené žaloby a návrhu univerzity, když 1) žaloba univerzity ze dne 19.9.2016 byla podána mylně zcela nepatřičnému Okresnímu soudu v Olomouci, příslušný je Krajský soud v Brně, což Vrchní soud v Olomouci následně potvrdil a dne 10.10.2016 uvedly v protinávrhu žaloby spojeného s veřejnou omluvou rektora a podaného také na podatelně univerzity žalobou a návrhem univerzity poškození zřizovatelé Edukativní konopné kliniky (nevládní organizace Konopí je lék,z.s., Ateliér ALF,z.s. a Art Language Factory,z.s.) pod supervizí Společenství podpory Olomoucké nadace filantropů a mecenášů, z.s. a když 2) v rozporu s řadou ustanovení občanského zákoníku a odborným opodstatněním a stanoviskem znaleckého ústavu Bohnice ze dne 22.12.2016 rektorem v zastoupení právničky univerzity opětovně mylně podané podání univerzity ze dne 28.11.2016 nepravdivě tvrdilo, že byl Dušan Dvořák po podání první prekurzorové ústavní stížnosti dne 25.2.2012 a změny legislativy o jeho právní argumentaci od 5.1.- 30.5.2012 justicí následně znesvéprávňován a marně leč letitě pokoušen justicí zavřít do ústavu pouze v období od 6.9.2012 do 29.1.2016, jak univerzita mylně v návrhu uvedla, viz výše odkaz na žalobu a návrh, když ve skutečnosti se justice a jiná korupční uskupení pokoušela znesvéprávňovat Dušana Dvořáka již od 30.7.2012, resp. 4.9.2012 až do 20.2.2017, kdy byl Okresním soudem v Olomouci propuštěn z ochranné léčby na základě posudku znaleckého ústavu Bohnice ze dne 22.12.2012, že Dušan Dvořák byl v letech 2008 – 2016 vždy plně svéprávný prokázat, že konopí není prekurzor (add 1 výše) a tvrzení justiční a exekutivní žumpy, že existuje duševní choroba, kdy člověku vymizí ovládací a rozpoznávací schopnosti vždy od jara do podzimu, když roste konopí a justice, jak uváděli žalobci v letech 2008 – 2016 a Univerzita Palackého v roce 2016 se nezakládalo na důkazech a je vědecky neobhajitelné, viz http://soudniznalec.blogspot.com/.


Dne 9.dubna 2017

Mgr. Ivan Chalaš, správní rada

K tomu dodejme tyto důkazní přílohy výše uvedených tvrzení:

1.                2015 – doloženo univerzitě: Hebrejská univerzita v Jeruzalémě - Univerzita Palackého v Olomouci vytvořila v letech 1950 – 1990 vědecké základy cannabisterapie. Důkaz: Tvrzení nositele čestného doktorátu Univerzity Palackého, Olomoučana, Ondřeje Lumíra Hanuše v odborné zprávě pro Open Royal Academy a ředitele Edukativní konopné kliniky, vedoucího výzkumu Konopí je lék (Cannabis is The Cure), Olomoučana a absolventa UP č. 33002754 Dušana Dvořáka ze dne 19.3.2015, viz http://sanitasanimae.blogspot.cz/

2.                2015 – doloženo: Univerzita Palackého v Olomouci v zastoupení emeritního rektora Josefa Jařaba schválila dne 6. 5. 1996 pravidla pro zřízení ceny Františka Palackého č. 3/96 a dne 17.5.1996 uzavřela s olomouckou nevládní organizací Sananim vedenou ředitelem Střediska prevence, léčby a rehabilitace drogových závislostí Dušanem Dvořákem smlouvu o spolupráci, společně pak uspořádali do 14.7.2002 celkem 5 mezinárodních konferencí v aule FF UP a jinde, vydali skripta, studie a realizovali společné projekty (hepatitidy- interferon), do 14.7.2013 přijali 3 emeritní rektoři UP záštitu nad konferencemi a Týdny pro dušení zdraví organizovanými Dušanem Dvořákem (Mačáková, Jařab, Dvořákem), dále emeritní rektor Lubomír Dvořák potvrdil v první obžalobě Dušana Dvořáka za výzkum do dne 14.7.2010 u OS Prostějov, že zkonfiskované konopí společnosti Konopí je lék,o.s., které ho Dušan Dvořák s manželkou darovali, bylo plánováno použít na výzkum, do dne 14.7.2014, kdy emeritní rektoři Jana Mačáková v letech 2008 – 2014 veřejně podpořili 3 legislativní návrhy Dušana Dvořáka k zastavení kriminalizace výzkumu cannabisterpie a dostupnosti cannabis pro nemocné a vyzvala soudní znalce, aby nevydávali o Dušanu Dvořákovi nepravdivé posudky (19.1.2014) a Josef Jařab napsal 29.11.2012 osobní dopis olomoucké justici, že jedná s Dušanem Dvořákem jako bolševici a následně dne 28.3.2013 s MUDr. Alešem Skřivánkem, Prof. Jindřichem Štreitem a 5 nevládními organizacemi navrhl (také) Dušana Dvořáka na cenu města Olomouce za výzkum konopí jako léku, viz http://univerzita-palackeho.blogspot.cz/




Cannabis is The Cure,z.s., IČ: 266 70 232, ID 4ex7c9p, člen asociace Open Royal Academy, Přichystalova 180/14, 779 00 Olomouc
Okresní soud v Prostějově
Okresní státní zastupitelství v Prostějově


11 T 130 /2016 – prekurzor - důkaz

Věc: Dodatek stížnosti na usnesení Okresního soudu v Prostějově ze dne 20.2.2017 – prekurzor – reakce na výzvu OSZ V Prostějově (Mgr. Ivo Černík) ze dne 6.4.2017 při hlavním líčení sp. zn.11 T 130 /2016, aby žalovaný Dušan Dvořák doložil důkaz, že česká justice a žalobci nepravdivě tvrdí, že konopí je prekurzor, když schopnost čtení a porozumění textu by měla být u VŠ vzdělaných lidí nejen v justici samozřejmostí, zvláště pak, když je nepravdivé tvrzení 7 let kvalifikovaně napadáno!

Úvodem: Členové výzkumu Konopí je lék (Cannabis is The Cure) se od roku 2010 marně domáhají u obecních, odvolacích a dovolacího soudu a 10 stížnostmi u ústavního soudu položení předběžných otázek Soudnímu dvoru ve věci porušení práva Společností při výrobě konopí jako léku (sp. zn. II. US 664/12, IV.US 4859/12, II. US 1311/13, II.ÚS 289/14, I. ÚS 2431/15, II. 3196/15, III. US 396/16, II. US 1091/2016, IV.ÚS 3238/16 a aktivní ústavní stížnost je opětovně k rozhodnutí OS v Prostějově, KS a NS v Brně a je vedena pod sp. zn.III.ÚS 3354/16), justice a exekutiva však v hrubém rozporu vůči úmluvám, judikatuře SDEU, ESLP, ČR vědomě nepravdivě tvrdí, že

1. Konopí je prekurzor
2. Nařízení o prekurzorech bylo transponováno do zákona o návykových látkách
3. Zákon o návykových látkách (a léčivech) není technickou normou k výrobě konopí jako léku dle Směrnice 98/34 a novelizace není třeba notifikovat u Komise

aby porušení práva ČR nesměl posoudit Soudní dvůr, protože o prekurzorech rozhodují členské země.

Důkaz nepravdy, že konopí justice uvedla jako prekurzor a nejen pro sp. zn. 11 T 130 /2016 a sp. zn. III.ÚS 3354/16

Citace vědomě mylného usnesení senátu Ústavního soudu ČR sp.zn. II.ÚS 664/12 ze dne 13.4.2012 o ústavní stížnosti Dušana Dvořáka (první obžaloba Dušana Dvořáka a Radomíry Dvořákové u OS v Prostějově 2 T 104/2010) na vědomě mylné usnesení Nejvyššího soudu ČR ze dne 27.10.2011 sp. zn.  8 Tdo 1231/2011 (opětovně a naposledy pak vědomě mylně vydáno prekurzorové usnesení u NS ČR dne 30.5.2016 sp.zn.6 To 323/2016 řešené aktivní ústavní stížnost sp. zn. III.ÚS 3354/16)

 

" ........Rozhodnutí jmenovaných soudů nevykazují prvky libovůle ….. řádně vypořádal s námitkami v dovolání stěžovatelem vznášenými  také podrobně objasnil, z jakých důvodů nepředložil Soudnímu dvoru Evropské unie k rozhodnutí předběžnou otázku.Učinil totiž závěr, že zákon č. 167/1998 Sb., o návykových látkách, není technickou normou, kterou je třeba nahlásit podle směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 98/34, o postupu při poskytování informací v oblasti norem a technických předpisů s tím, že takový postup je vyloučen již s ohledem na ustanovení § 1 odst. 1 uvedeného zákona, podle něhož povinnosti stran zacházení s prekurzory a pomocnými látkami vykonává podle přímo použitelných předpisů Evropských společenství členský stát.“

Dne 6.4.2017




Dušan Dvořák, MMCA, předseda správní rady